Dovoljne količine šećera u robnim rezervama

Bez autora
Feb 17 2011

Ministar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević saopštio je danas da Republička direkcija za robne rezerve raspolaže dovoljnim količinama šećera i u stanju je da u narednom periodu, u zavisnosti od potrebe, interveniše na tržištu i obezbedi dovoljne količine te namirnice za potrebe domaćinstava.Resorno ministarstvo pripremilo je predlog intervencija u količini od nekoliko hiljada tona mesečno, a očekuje se da će taj predlog biti usvojen na nekoj od sledećih sednica Vlade.

Dovoljne količine šećera u robnim rezervamaMinistar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević saopštio je danas da Republička direkcija za robne rezerve raspolaže dovoljnim količinama šećera i u stanju je da u narednom periodu, u zavisnosti od potrebe, interveniše na tržištu i obezbedi dovoljne količine te namirnice za potrebe domaćinstava.

Resorno ministarstvo pripremilo je predlog intervencija u količini od nekoliko hiljada tona mesečno, a očekuje se da će taj predlog biti usvojen na nekoj od sledećih sednica Vlade. Mehanizmi koje je pripremilo Ministarstvo trgovine i usluga gotovo su isti kao u slučaju intervencije sa uljem prošle jeseni.

Ovogodišnja proizvodnja šećera dostigla je iznos od 492.713 tona, a na taj način potrebe tržišta Srbije u potpunosti su bilansno podmirene, ali obezbeđene su i dovoljne količine za izvoz. Nema objektivnih razloga za nestašicu šećera na tržištu i pored izvoza u okviru kvote od 180.000 tona za Evropsku uniju i okolna tržišta koja Srbija tradicionalno snabdeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik